Romsko ŠKD MLADOST
Gorička ul. 104, Černelavci
9000 Murska Sobota
T: 04 123 12 12
E: skd.mladost@gmail.com

Aktualno

Spletna stran

Objavili smo novo spletno stran naše organizacije. Vabimo vas, da si jo podrobno ogledate in jo obiskujete tudi v prihodnje, saj jo bomo vestno ...

O nas in predstavitev dejavnost


Romsko športno kulturno društvo je bilo ustanovljeno z namenom spodbujati mlade Rome k druženju in aktivnemu preživljanju prostega časa, predvsem pa na tak način druženja izvajati tiste aktivnosti, ki bi pripomogle k zmanjševanju razlik med romsko in neromsko populacijo v smislu povezovanja med njimi na različnih nivojih. Društvo deluje že od leta 2007 in ima okrog 30 članov , ki s svojim delom in namenom ustvarjajo , da bi društvo čim bolj uspešno delovalo.
Radi bi se zahvalili vsem našim sponzorjem in donatorjem predvsem pa tistim , ki nam stojijo ob strani ,in  ki so nam kakorkoli pomagali in vzpodbujali pri našem delu , ker brez njihove pomoči bi težko ustvarjali in delovali.
Vsem se iz srca zahvaljujemo RŠKD MLADOST.

Najpomembnejše reference prijavitelja:Ureditev in dostop do računalnika in interneta v romskem naselju. Zaradi slabega dostopa do računalnika in interneta smo mladim Romom omogočili brezplačno delavnice in jim s tem prikazali uporabno vrednost računalnika v vsakdanjem življenju.


Ustanovitev glasbene skupine. Za romsko skupnost je značilna glasbena ustvarjalnost in kreativnost. To skušamo v svojem delovanju zajeti tudi mi, zato v kulturnem domu prirejamo vaje in glasbene večere z namenom druženja in kreativnega preživljanja prostega časa, ter usmerjamo to dejavnost v promocijo romske glasbe in kulture. V nadalnjem želimo izdati CD , kjer bi predstavili romske ter prekmurske pesmi.

Naši cilji so sodelovanje z drugimi nevladnimi organizacijami pri različnih projektih. Društvo sodeluje v okviru projektov za hitrejše in učinkovitejše zaposlovanje Romov z različnimi nevladnimi organizacijami v skupnem projektu izobraževanja romskih mentorjev.
Prijava na poštni seznam.
Ime in priimek:

E-pošta:
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se